Site icon Wedding Style -Γάμος,Νυφικά,Δεξιώσεις

Οδηγίες προς υποψήφιους γαμπρούς

Συνήθως οι άντρες αντιμετωπίζουν το γάμο τους σαν μια ευκαιρία να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι.

Εξ ου και αν η οργάνωση του γάμου εξαρτιόταν απ’ αυτούς, θα τους έπαιρνε -το πολύ- δύο ώρες! Ούτε επίσημα κοστούμια, ούτε catering, ούτε στολισμοί, ούτε χορωδία στην εκκλησία και τελικά ούτε προβλήματα!

Το δαχτυλίδι…
Όπως ακριβώς η παρουσία του μονόπετρου στο χέρι της μέλλουσας συμβίας μας δηλώνει ότι σύντομα θα την παντρευτούμε, έτσι και το μέγεθος του διαμαντιού έχει τη δική του, ευδιάκριτη σημειολογία, την οποία δεν πρέπει να αψηφίσουμε γιατί… καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα- και δη σε γυναικοπαρέα! Ξέρουμε ότι δεν είναι δίκαιο να κρινόμαστε μόνο σε σχέση με το μέγεθος, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό αφορά ένα διαμάντι. Sorry guys, αλλά στις γυναίκες τελικά το μέγεθος μετράει!

Η οργάνωση του γάμου…
Οι άντρες, αν ήταν στο χέρι τους θα παντρεύονταν μόνο με γονείς και κουμπάρους παρόντες -κι αυτό λόγω ανωτέρας βίας- ενώ όλοι οι καλεσμένοι θα εμφανίζονταν στο αγαπημένο τους μπαρ -εκεί που τα έπιναν τόσο καιρό ως εργένηδες και όχι σε κοσμική αίθουσα δεξιώσεων- και θα γλεντούσαν μέχρι πρωίας πίνοντας μπίρες και κοκτέιλ και τρώγοντας μπόμπες και hot dogs. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο; Εάν βέβαια φανερώσετε τις μύχιες αυτές σκέψεις σας στη μέλλουσα σύζυγό σας, δε βλέπω τελικά να λαμβάνει χώρα αυτός ο γάμος «δόξη και τιμή»!
Γι’ αυτό, αφήστε τις γυναίκες να «καθαρίσουν» με τα θέματα της εκκλησίας, του στολισμού, της δεξίωσης, του catering, της μουσικής κάλυψης, των φωτογραφιών, του video και άλλων πολλών εκκρεμοτήτων. Το θέμα το κατέχουν καλύτερα. Αφήστε που το διασκεδάζουν κιόλας. Γιατί να τους στερήσετε αυτή τη χαρά; Eσείς αρκεστείτε απλά σε δημιουργικές, ανώδυνες παρεμβάσεις. Για να δείξετε ότι συμμετέχετε…

Τα πεθερικά…
Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ μη συζητήσετε με τα πεθερικά σας πόσο υπολογίζετε να στοιχίσει ο γάμος σας. Στην περίπτωση που εσείς και οι γονείς σας πληρώνετε για το γάμο, ούτως ή άλλως δεν υποχρεούστε να τους δώσετε λεπτομερή αναφορά. Εάν πάλι οι γονείς της αναλάβουν μέρος του συνολικού κόστους, δηλώστε -αν σας ρωτήσουν- ότι δεν ξέρετε πόσο θα κοστίσει η κάθε υπηρεσία και αφήστε τη μέλλουσα γυναίκα σας να… βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα, όταν θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι λογαριασμοί των προμηθευτών! Πιστέψτε μας, δε θέλετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να διαπραγματεύεστε με τα πεθερικά σας αν το γαμήλιο μενού θα περιλαμβάνει αστακό γκρατινέ ή χοιρινές μπριζόλες.

To Bachelor πάρτι…
Ε, λοιπόν δεν είναι ΟΛΟΙ οι άντρες φανατικοί του αλκοόλ ή των στριπτιζάδικων! Αν δεν είστε τύποι που αισθάνονται άνετα συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες -εάν πάλι είστε, προχωρήστε ακάθεκτοι- περάστε μια ξένοιαστη, κεφάτη βραδιά με τους «κολλητούς» σας και επιδοθείτε σε ό,τι σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει. Eξαιρετική ιδέα είναι επίσης να οργανώσετε bachelor weekend με δραστηριότητες κοντά στη φύση ή σε κάποιο κοσμικό νησί. Πάντως, ό,τι και να κάνετε… καταδιασκεδάστε το! Φιλική παραίνεση: Mη σας συνεπάρει ο ενθουσιασμός από το τρελό κέφι που επικρατεί στο bachelor και αρχίσετε να απαθανατίζετε με φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα τα… κατορθώματά σας.

Η μεγάλη μέρα…
Τη μέρα του γάμου τους οι περισσότεροι γαμπροί διακατέχονται από μια ανησυχία. Τελικά η νυφούλα σας τα κατάφερε. Μετέφερε και σε σας ένα άγχος και μια αγωνία στο βλέμμα! Έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε αν θα πάνε όλα όπως -εσείς ή οι άλλοι- τα σχεδιάσατε ή αν ο γάμος σας θα μείνει στην ιστορία ως «παράδειγμα προς αποφυγή». «Η νύφη θα έρθει στην ώρα της; Tις βέρες τις έδωσα στον κουμπάρο; Θα θυμηθώ τα βήματα της «ρούμπας» ή θα γίνω «ρόμπα»; Το φαγητό θα σερβιριστεί εγκαίρως; Τα κρέατα του barbeque θα τρώγονται ή οι καλεσμένοι θα χρειαστούν επειγόντως οδοντίατρο; Θα θυμηθεί ο d.j να παίξει και την «Ιτιά» και το «Αρμενάκι» για να μην παρεξηγηθούν τα σόγια;»
Ηρεμήστε, χαλαρώστε και διώξτε τις αρνητικές σκέψεις. Que sera, sera! Εσείς πάντως, ό,τι και να γίνει ψηλά το κεφάλι -να κρύβεται και το διπλοσάγονο!

Όσο για το υπόλοιπο της ζωής σας…
Τελικά, πάρτε το απόφαση: ο γάμος είναι δέσμευση. Κάντε λοιπόν ό,τι κάνουν οι αληθινοί άντρες όταν αναλαμβάνουν μία δέσμευση. Κρατείστε το λόγο σας!

Exit mobile version